Вести

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА НОВОГ ВРТИЋА

У дворишту Основне школе „Иво Лола Рибар“ започела је изградња новог Вртића, који ће обезбедити додатни смештај за 180 малишана Жупе.

Тим поводом данас је организована свечаност полагања камена темељца, а прве лопате бетона у темеље будуће зграде уградила је министарка просвете др Славица Ђукић Дејановић, као и председник Привременог органа општине др Мирко Михајловић.

Изградњи Вртића највише су се обрадовали малишани ДУ "Наша радост", који су за ову прилику пустили у ваздух већи број балона различитих боја.

Обраћајући се већем броју грађана Жупе, као и ученика и професора ове Основне школе, председник Михајловић рекао је, да је ово велики дан за општину Александровац.
„Већ десетак година, због недостатка простора имамо дуге листе чекања на пријем деце у Вртић. Изградњом новог Вртића тај проблем биће решен“, истакао је Михајловић, и том приликом изразио очекивања да ће се добра сарадња Владе Србије и Општине наставити у будућем периоду.

Говорећи о Пројекту инклузивног предшколског васпитања и образовања, који Министарство просвете реализује у сарадњи са Светском банком, министарка Ђукић Дејановић нагласила је, да је ово још један корак ка изражавању бриге за наше најмлађе суграђане.

Иначе, нови градски Вртић простираће се на више од 1500 метара квадратних, и обједињаваће рад са предшколском децом у девет група, по најсавременијим системима образовања и васпитања.

Извор: Информативна служба Дом културе Александровац