Вести

Члан Председништва Српске напредне странке Братислав Гашић посетио општину Александровац

Гашић је прво обишао Месну заједницу Дашница, где је са мештанима разговарао о проблемима везаних за изградњу путева и других објеката комуналне инфраструктуре. Том приликом обишао je и православни храм Светог Саве, чија је изградња почела 2002.године, а за чије осликавање су Дашничани тражили и добили његову помоћ.

Након Дашнице, Гашић је обишао и село Венчац, где је захваљујући улагању државе ових дана изграђен асфалтни пут у дужини од километар и 100 метара. Мештани су обавестили Гашића да у Венчацу има већи број мале деце и да у селу недостаје игралиште за мале спортове, а без асфалта су још три засеока.

Обраћајући се великом броју грађана Жупе у александровачком Дому културе, Гашић је рекао, да није дошао да им прича о политици, већ да чује њихове проблеме и предлоге како исти да се реше.

На примедбе грађана да је Жупа претрпела велику штету од поплава, те да је оштећено пет мостова као и већи број путева, приватних кућа и других објеката, Гашић је рекао да ће држава помоћи Жупљанима у санацији штете.

„На изборима 17.децембра грађани Србије ће се изјаснити – да ли су за оне који су опљачкали друштвена предузећа и оставили хиљаде радника на улици или за нас који смо изградили велики број аутопутева, мостова, болница, школа, отворили мноштво фабрика и подигли стандард грађана Србије“, рекао је Гашић и додао да Жупљани знају коме треба дати поверење јер Александровац и Србија не сме да стане.

Извор: Информативна служба Дом културе Александровац