Вести

ДЕВЕТО ЗАСЕДАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСАНДРОВАЦ

На данашњој седници Скупштине општине, којом је председавао Славољуб Миљковић, за новог члана Општинског већа једногласно је изабрана Надица Миљковић из Горњег Ступња.
Миљковићева, која припада одборничкој групи СПС-ЈС, је на ову дужност изабрана на предлог председника општине др Мирка Михајловића.
Одборници Жупе разматрали су и низ других питања за функционисање општине, и то: усвојили Извештај о шестомесечном извршењу буџета општине за ову годину, затим квартални извештај о раду Општинског већа, као и тромесечни извештај пословања ЈКСП „Александровац“ и ЈП Пословни центар „Александровац-Жупа“.
Парламентарци Александровца донели су Одлуку о прибављању још једне парцеле у Новацима, на којој ће бити изграђено Постројење за пречишћавање отпадних вода. Такође су донели и Одлуке о расписивању конкурса за избор директора у Завичајном музеју Жупе, Музеју винарства и виноградарства, Народној библиотеци, као и у Дому културе „Милосав Буца Мирковић“.
Одборници су на данашњој седници усвојили и Извештај о спроведеним изборима за чланове Савета месних заједница на територији општине, те утврдили Предлог споразума о сарадњи са општинама у сливу Западне Мораве, у области смањења ризика од природних катастрофа.
На самом крају седнице, надлежне Скупштинске службе доставиле су одговоре на питања одборника.
Више о овоме на нашој фејсбук страници www.facebook.com/snszupa