Вести

КАРАВАН СПАСИЛАШТВА У МИТРОВОМ ПОЉУ

Поводом Светског дана превенције утапања, Црвени крст Србије организовао је Караван спасилаштва на територији целе Србије, међу којима и у општини Александровац, у Одмаралишту „Милутин Андрејић“ у Митровом Пољу.
Циљ обележавања Светског дана превенције утапања је подизање свести грађана о безбедности на води, поступању у случају поплава, као и промоција спасилачког позива.
Промоција спасилаштва одржана је на четири пункта на базену уз помоћ и ангажовање деце из социјално угрожених породица која су на одмору и опоравку у Одмаралишту. Такође, у презентацији су учествовали и посетиоци.
Овом приликом организоване су едукативне активности из области безбедности на води, показно едукативне активности у случају поплава, пружање прве помоћи, као и такмичење у спасилаштву на води.
У Каравану спасилаштва, у Митровом Пољу, учествовали су волонтери из Ћићевца, Ивањице, Краљева и Бруса.
Догађају су присуствовали и представници александровачке локалне самоуправe - председник Скупштине општине Славољуб Миљковић, начелник Општинске управе Милан Минић и помоћница председника општине за одбрану и ванредне ситуације Душица Џамић.
Више о овоме на нашој фејсбук страници www.facebook.com/snszupa