Вести

Међународни Фестивал вина

У присуству око 70 излагача из земље и иностранства, као и великог броја посетилаца и медија, Међународни фестивал вина „Жупа 2022“ отворио је председник општине др Мирко Михајловић.
Он је рекао да производња грожђа и справљање најлепшег пића вина има у Жупи миленијумску традицију. Председник Михајловић је истакао, да ће од наредне године овај фестивал прерасти у велику сајамску манифестацију.
„На Фестивал вина стигли су ове године излагачи из Бугарске, Румуније и Црне Горе, на чему им се посебно захваљујемо. Од наредне године планирамо организацију Сајма вина, који ће окупити много већи број произвођача Бахусове капљице из Европе. То ће допринети већој афирмацији Жупе, као једног од важних виноградарских реона Србије - истакао је председник Михајловић.
Након свечаног отварања манифестације, одржана су два стручна предавања на тему: “Фитоплазме Србије - јуче, данас, сутра”, као и “План презентације винарија по виноградарским рејонима са аспекта винског туризма”.
Фестивал вина, који се одржава у Угоститељском објекту „Жупски двор“, данас су посетили и председник СО Славољуб Миљковић, његов заменик Владислав Михајловић, заменик председника општине Ненад Марковић, шеф кабинета председника општине Наташа Михајловић, помоћник председника општине за рад са месним заједницама Бојан Ковачевић, саветник за послове одбране и ванредне ситуације Душица Џамић, као и одборник локалног парламента Дејан Марковић.
За вечерас је планиран Вински бал, који ће окупити све излагаче, представнике медија, госте и посетиоце Фестивала.
Иначе, све похвале за добру организацију овог скупа припадају Туристичкој организацији, под покровитељством општине Александровац.
Више о овоме на нашој фејсбук страници www.facebook.com/snszupa