Вести

МИНИСТАР ГАШИЋ ОТВОРИО ВАТРОГАСНИ ДОМ

Министар унутрашњих послова Србије, Братислав Гашић, отворио је данас у александровачком насељу Расадник, нову зграду Ватрогсаног дома од преко 300 квадрата, изграђену за само 49 дана.

У обраћању новинарима Гашић је истакао да ће МУП до краја ове године изградити још десет ватрогасних домова, углавном у мањим општинама Србије.

Ватрогасци Александровца радили су до сада у неадекватним условима зграде градског Дома културе. Данас су напокон добили модеран објекат, који ће подићи на виши ниво квалитет рада и услуга ове јединице, рекао је Гашић и додао, да се од 1990.године до 2012.године врло мало улагало у модернизацију ватрогасних јединица Србије.

„Ми смо до сада купили 39 најсавременијих ватрогасних возила. То ћемо чинити и у будућем периоду, како би одговорили свим изазовима у непредвиђеним ситуацијама. Ови људи који стоје поред мене су увек спремни да дају све од себе, било да су у питању земљотреси, поплаве, пожари и друге ванредне ситуације. Због свега тога неизмерно им хвала, истакао је министар Гашић.

Иначе, добродошлицу Гашићу пожелели су данас председник општине др Мирко Михајловић и председник СО, Славољуб Миљковић са сарадницима.

Извор: Информативна служба Дом културе Александровац