Вести

Одржана седница СО

На данашњој седници СО, којом је руководио председник Славољуб Миљковић, донето је низ важних одлука за функционисање локалне заједнице.
С тим у вези, парламентарци Жупе оценили су да се тренутно стање противградне заштите, којом руководи Хидрометеоролошки завод Србије, може још побољшати.
Прихваћени су предлози председника општине др Мирка Михајловића, одборника Југослава Стајковца, Животе Цветковића и Зорана Ћоћића, да се ово значајно питање Законом уреди. То би, како је рекао Михајловић, значило да Хидрометеоролошки завод преузме комплетну организацију ове значајне службе за пољопривреднике Србије.
Парламентарци Жупе усвојили су данас Извештај о извршењу буџета општине Александровац за првих шест месеци ове године, те Извештај о раду општинског Већа за период од 31.марта до 30.јуна.Такође је усвојен Извештај пословања ЈКСП “Александровац”, као и Пословног центра “Александровац-Жупа” за други квартал ове године.
На данашњој седници СО изабран је нови директор Туристичке организације, као и Завичајног музеја Жупе.
За в.д директора ТО именована је Марина Атанасковић, туризмолог из Венчаца, док је за вршиоца дужности Завичајног музеја Жупе изабрана Јелена Гавриловић, магистар сликарства из Александровца.
Више о овоме на нашој фејсбук страници www.facebook.com/snszupa