Вести

Одржано такмичење села Расинског округа

Након изведеног 15-минутног ревијалног наступа фолклорних ансамбала, као и бодовања свеукупног развоја свих пет месних заједница, стручни жири за најбољу - прогласио Месну заједницу Медвеђа из општине Трстеник.
Друго место поделили су Месна заједница Бошњане и Месна заједница Велики Купци, док су треће место, такође, поделили Месна заједница Плочник и Месна заједница Плеш.
Домаћин овог такмичења, које је одржано протекле суботе, била Месна заједница Доњи Ступањ.
Поздрављајући учеснике манифестације и представнике месних заједница: Плочник из Ћићевца, Бошњане из Варварина, Медвеђе из Трстеника, Велики Купци из Крушевца и Плеш из Александровца, заменик председника општине Дејан Марковић, који је био и домаћин ове смотре, пожелео свим учесницима добродошлицу и успех у такмичењу.
Обраћујући се присутнима у препуној сали Дома културе у Доњем Ступњу, председник општине Александровац др Мирко Михајловић рекао – да овакве и сличне манифестације подижу ниво културе у целом Округу.
Ову традиционалну манифестацију увеличали су својим присуством и председник Скупштине општине Александровац Славољуб Миљковић, његов заменик Владислав Михајловић, заменик градоначелника Крушевца Александар Јовановић, представници општине Крушевац – Живојин Милорадовић, Милоје Михајловић и Ненад Дејановић, као и народни посланици Невена Ђурић, Ана Пешић и Зоран Томић, те председница општине Ћићевац Мирјана Кркић.
Поменимо да су организатори ове манифестације Културно-просветна заједница „Жупа“ и Месна заједница Доњи Ступањ, а покровитељ општина Александровац.
Више о овоме на нашој фејсбук страници www.facebook.com/snszupa