Вести

ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ И ЦВЕЋЕ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ БОРЦИМА РАТОВА ОД 1990. ДО 1999.

Поводом годишњице НАТО агресије на СРЈ данас су на спомен обележје палим борцима Жупе у НАТО агресији (у парку Дома културе „Милосав Буца Мирковић“) положени венци и цвеће.
Сенима палим борцима први су се поклонили председник општине др Мирко Михајловић, председник СО Славољуб Миљковић, начелник ОУ Милан Минић и помоћник председника општине за рад са месним заједницама Бојан Ковачевић.
Почаст су одали и чланови Удружења бораца Жупе, Општинска организација СУБНОР-а, заменик председника Управног Одбора Удружења ратних војних инвалида Србије Зоран Милановић, породице погинулих војника, као и грађани Жупе.
Потом је уз чинодејствовање свештеника александровачке парохије, служено опело за све жупске борце који су положили своје животе на олтар отаџбине.
Говорећи о агресији НАТО пакта на СРЈ, намесник жупско-бруски протојереј Вукман Петровић рекао је, да је прошло тачно 24 године од бесомучног напада НАТО армаде на нашу земљу. Он је нагласио да ће жупски и српски народ вечно чувати сећање на све погинуле борце ове агресије. Намесник Петровић је подсетио, да је Косово света српска земља и срце Србије, те да никада нећемо заборавити хероје Жупе који су дали своје животе за бољу и лепшу будућност наше земље.

Извор: Информативна служба Дом културе Александровац