Вести

СЕДМО ЗАСЕДАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСАНДРОВАЦ

ИЗГРАДЊА ФАБРИКЕ ЗА ОТПАДНЕ ВОДЕ ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ УБАЧЕНА У ИНВЕСТИЦИОНИ ПЛАН ВЛАДЕ СРБИЈЕ
Данас је у сали Дома културе „Милосав Буца Мирковић“ одржана седма седница Скупштине општине Александровац, којом је председавао Славољуб Миљковић, председник Скупштине општине.
Пре преласка на дневни ред, који је садржао 21.тачку, одборници су минутом ћутања одали пошту преминулим колегама и грађанима Жупе од вируса корона.
Због смрти одборника Предрага Станковића, Скупштина је потврдила одборнички мандат Браниславу Миљковићу из Горњег Ратаја, са изборне листе „Александар Вучић-за нашу децу“.
Разматрајући питање изградње Фабрике отпадних вода у Новацима, одборници су донели одлуку о повећању средстава буџета за ову годину, за урбанизам и просторно планирање са 1.000.000 на 4.000.000 динара, а због хитне потребе везане за пројектовање овог постројења.
Овом одлуком одборници СО су осигурали реализацију те инвестиције, коју држави Србији односно Жупљанима поклања кинеска Компанија „CRBC“.
У наставку седнице одборници су утврдили измену програма изградње, одржавања и уређења комуналне инфраструктуре општине Александровац, као и предлог Решења о давању сагласности на програм пословања Јавног комуналног предузећа, са програмом субвенционисања за ову годину.
Скупштина је једногласно подржала и Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације за прошлу годину, те утврдила предлоге Решења о разрешењу и именовању чланова општинских комисија и Управних одбора општине Александровац. Више о овоме на нашој фејсбук страници www.facebook.com/snszupa