Вести

ЖУПСКА БЕРБА

Традиционална привредно-туристичка манифестација „Жупска берба“ почела је вечерас у Александровцу, и трајаће све до недеље увече. Манифестацију је прогласио отвореном државни секретар у Министарству пољопривреде Велимир Станојевић, који је истакао да ће Влада Србије и Министарство пољопривреде још више субвенционисати развој виноградарства и винарства у Жупи, као и целој Србији.
Председник александровачке општине и домаћин „Бербе“ др Мирко Михајловић надахнуто је говорио о миленијумској традицији производње вина у Жупи, истакавши да је слава жупског виногорја овенчана прегрштом медаља и пехара на сајамским манифестацијама у земљи и иностранству.
Пре званичног отварања манифестације, велики број грађана Жупе и њихових гостију уживали су у богатом културно-уметничком програму, који су приредили чланови КУД-а „Жупа“.
Празнично вече увеличали су звуци трубе, као и прелепи ватромет, који је обасјао целу Жупу, а потом је као шлаг на торту дошао концерт Уроша Живковића, који је разгалио срца свих посетилаца.
Више о овоме на нашој фејсбук страници www.facebook.com/snszupa